Jan Peter Balkenende – mentor bij nlgroeit

Dinsdag 30 mei, 2017
Om het groeivermogen in het midden- en kleinbedrijf in Nederland te vergroten

In de FD-bijlage “Analyse International Business” van 24 mei jl. werd Jan Peter Balkenende geïnterviewd over zijn rol binnen NL2025 en als mentor bij nlgroeit.

U bent mentor bij nlgroeit, een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, NLevator en NL2025 om ondernemers te helpen met hun zaak. Wat hebben jullie bereikt?

“NL2025 is een groep mensen die zich inzet voor een betere toekomst van Nederland. We pleiten onder meer voor excellent onderwijs, duurzame groei en een vitale samenleving. We ondersteunen initiatieven die daartoe bijdragen door mensen en ideeën bij elkaar te brengen en te verbinden. Een van de initiatieven die we vanuit NL2025 samen met de genoemde partijen zijn gestart is nlgroeit, een samenwerkingsplatform met als doel om het groeivermogen van het MKB in Nederland te vergroten.”

Bedrijven kunnen een mentor krijgen die hen een aantal uur per haar helpt met advies en netwerk. Wie zijn dit?

“Er zijn 140 mentoren. Onder meer Dick Boer (Ahold Delhaize), Ralph Hamers (ING), Pieter Zwart (Coolblue), Feike Sijbesma (DSM), Harold Goddijn (TomTom), Frans van Houten (Philips) en Wiebe Draijer (Rabobank) bekommeren zich om groeiende ondernemingen, de zogenaamde scale-ups. We doen dit ook voor grotere bedrijven met een omzet van meer dan 50 miljoen. Er zijn tweehonderd matches tussen ondernemers en mentoren gemaakt. Zelf ben ik betrokken bij het bedrijf ‘StudyPortals’ van Edwin van Rest, dat connecties legt tussen miljoenen studenten en ongeveer 2500 universiteiten in 110 landen.”

Lees hier meer over de mentoren van ngroeit.

Lees hier het hele interview in de bijlage van het FD.

Meer Nieuws