Eerste editie Young Impact Celebration maakt indruk in Ziggo Dome

Dinsdag 20 jun, 2017
Jongeren maken het verschil

Foto: Nathan Reinds

Op dinsdagmiddag 30 mei kwamen tienduizend jongeren bij elkaar in de Ziggo Dome in Amsterdam voor de allereerste editie van de Young Impact Celebration – een evenement met (inter)nationale iconen en artiesten, live optredens en inspiratie om de impact van iedereen die het afgelopen jaar vanuit Young Impact in actie is gekomen voor een ander te vieren.

Wat is Young Impact?

Young Impact, geïnitieerd door Patrick Anthonissen naar voorbeeld van het succesvolle We Day, is een beweging die jongeren in Nederland verbindt op basis van het ‘ pay-it-forward’-principe. Young Impact biedt jongeren de kans om het beste uit zichzelf naar boven te halen en daarmee hun wereld te veranderen. Jongeren die zich in hebben gezet voor een ander konden een kaartje verdienen voor de Young Impact Celebration – kaartjes waren dus niet te koop, maar alleen te verdienen.

Belangrijke rol NL2025 netwerk

Een initiatief zoals Young Impact, dat potentie heeft groot te worden op basis van het ‘pay-it-forward‘ gedachtegoed, moeten we groter proberen te maken. Daarom hebben we ons vanuit NL2025 ingezet om potentiële partners te enthousiasmeren en juiste verbindingen te leggen. Patrick over deze samenwerking: “Zonder mijn pitch bij de NL2025-bijeenkomst in september 2016 was het een moeilijker verhaal geworden om een dergelijk groot evenement in de Ziggo Dome te organiseren. Het netwerk van NL2025 heeft enorm veel impact, dat moet je niet onderschatten.”

Uitreiking Young Impact Awards

Tijdens de Celebration, gepresenteerd door 3FM-dj Domien, werden de Young Impact Awards uitgereikt aan jongeren die het verschil maken, de wereld mooier maken of zich extra inzetten voor anderen:
Naast optredens van Ronnie Flex, DJ Sam Feldt, Streetlab, Loiza Lamers, Maan, DJ Ruud Feltkamp en Teske waren er inspirerende verhalen van Kehkashan Basu (de winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2016), Prinses Laurentien van Oranje, Rico Verhoeven, Mindfuck-presentator Victor Mids en Nathan Rutjes.

Volgende stap – op naar 1 miljoen jongeren!

In het afgelopen jaar hebben maar liefst 15.000 jongeren het scholenprogramma van Young Impact gevolgd waarin ze leren waar ze goed in zijn en hoe ze dat kunnen toepassen om iets te betekenen voor een ander of voor hun omgeving. Dit was de start van een beweging – de ambitie van Young Impact is om 1 miljoen kinderen in Nederland mee te laten doen.

Meer informatie:

Meer Nieuws