Landelijke NL2025-bijeenkomst creëert veel impact

Woensdag 7 jun, 2023
Met onze landelijke bijeenkomst op een prachtige locatie in het midden van ons land hebben we afgelopen woensdag 31 mei weer veel impact gecreëerd. Een grote groep bevlogen aanjagers ging actief aan de slag voor een reeks initiatieven die bijdragen aan een beter Nederland.

In het eerste deel van het programma hebben we een plenaire dialoog gevoerd over de relevantie van een beweging als NL2025 en onze inzet voor de (nabije) toekomst. Vervolgens kwamen in Fort Voordorp in Groenekan vier initiatieven aan het woord om te spreken over hun concrete bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven waarvoor ons land staat.

Soufiane Touzani vertelde met Niels Meijer van Johan Cruyff Foundation over de grootste voetbalvereniging van Nederland die ze samen met Krajicek Foundation hebben opgericht: FC Straat. Hun ambitie is om duizenden kinderen in Nederland meer te laten bewegen.

Hanna Verboom (initiatiefnemer van Get it done) en Arne Popma (hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie & mede-initiatiefnemer MIND Us) kwamen vertellen over hun bijdrage aan de oplossing van onze uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid.

Ron Steenkuijl lanceerde samen met Lina Boukhoubza het initiatief Springplank om via stageplekken maatschappelijke diensttijd en loopbaanoriëntatie mogelijk te maken.

Prinses Laurentien van Oranje verzorgde een sessie over digitale vaardigheden, waarna we in gesprek gingen over een nieuwe Schoolleiders Top die moet helpen om ons onderwijs te verbeteren en meer aansluiting op de arbeidsmarkt te creëren.

Het was geweldig om te zien hoeveel betrokkenheid er was en dat we samen in staat zijn geweest om veel nieuwe verbindingen en samenwerkingen te realiseren. Samen maken we Nederland!

Meer Nieuws