Mijlpaal: kwart Nederlandse scholen heeft al zonnepanelen

Woensdag 26 mei, 2021
De schooldakrevolutie in Nederland gaat maar door! Bijna 770.000 leerlingen krijgen nu al onderwijs op (en óver) zonne-energie.

Ruim een kwart van alle basisscholen en middelbare scholen heeft op dit moment zonnepanelen op het dak. NL2025 is vanaf het begin betrokken bij de ideevorming, met als doel uiteindelijk 100% van de scholen op zonne-energie te laten draaien.

De mijlpaal van 300.000 zonnepanelen is inmiddels bereikt, want er liggen nu 307.044 zonnepanelen op bij elkaar 2246 scholen. Samen zijn die goed voor een uitstootreductie van 48.000 ton CO2 per jaar.

Deze mijlpaal is mede bereikt mede dankzij de inspanningen van diverse NL2025-aanjagers en vele voorlopers: scholieren, schoolbesturen, gemeenten, energiecoöperaties, installateurs en de schooldakcoaches van Stichting Schooldakrevolutie. Dit initiatief, ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, houdt het aantal scholen met zonnedaken nauwgezet bij vanwege haar missie om alle schooldaken in ons land in 2030 te voorzien van zonnestroom.

Daarom biedt de stichting scholen de helpende hand. Directieteam Niels van der Sandt en Judith Veraart heeft haast met de revolutie: “Elke zonnedak telt. Nederland heeft nog 8,5 jaar om de lege schooldaken vol te leggen met zonnepanelen. Elke school die dat wil kan kosteloos advies en praktische hulp krijgen van onze schooldakcoaches.”

Nu de andere driekwart van de scholen nog, want onze gezamenlijke ambitie blijft onverminderd groot: 5000 schooldaken liggen nog te wachten op 1,7 miljoen panelen. Gelukkig blijven vele aanjagers nadrukkelijk betrokken bij het opschalen en het behalen van alle tussenliggende mijlpalen.

Meer weten?

Meer Nieuws