fiKks

E

r zijn zeker één op de vijf Nederlanders met geldproblemen. Praten over die problemen en hulp vragen kan de eerste stap zijn naar een leven zonder geldzorgen. Via de app fiKks kan dit op een anonieme, laagdrempelige manier. Zo is hulp voor iedereen met geldzorgen toegankelijk en maken we samen Nederland een stukje mooier.

Wat is fiKks?
FiKks is een app die mensen helpt bij het op orde krijgen van hun financiën door hen te koppelen aan een buddy. Met de app kiest een deelnemer, geheel anoniem, een buddy die zowel een luisterend oor als hulp biedt. Deze hulp varieert tussen het beantwoorden van vragen of het geven van tips, tot het inzichtelijk maken van de financiën via het digitale huishoudboekje. Blijkt een hulpvraag te complex, dan helpt de buddy om door te verwijzen naar de juiste plek.

Deelnemers kunnen niet alleen chatten met hun buddy, maar ook bellen of videobellen. Dat kan volledig anoniem: namen en telefoonnummers zijn namelijk niet zichtbaar. Bovendien is er de mogelijkheid om bestanden te delen in de chat. Dat kan handig zijn als een deelnemer bijvoorbeeld wenst dat de buddy meeleest met een brief. De gesprekken zijn allemaal end-to-end versleuteld waardoor alleen de deelnemer en de buddy de gesprekken kunnen lezen.

FiKks helpt!
De afgelopen jaren is fiKks bewezen effectief gebleken. Meer dan 1030 buddy’s staan klaar om deelnemers te helpen via de app. Jaarlijks worden zo’n 2000 nieuwe deelnemers aan een toekomst zonder geldzorgen geholpen. De koppeling tussen een deelnemer en een buddy is absoluut de kracht van fiKks. Deelnemers waarderen hun buddy’s dan ook met een mooi cijfer: een 4,4 op een schaal van 5. Daarnaast heeft Android Planet, een onafhankelijke partij die regelmatig app’s beoordeelt, fiKks onlangs gewaardeerd met een 8 op een schaal van 10!

Hoe willen we fiKks laten groeien?
FiKks blijft altijd op zoek naar buddy’s die zich als vrijwilliger willen inzetten om mensen te helpen bij geldzorgen. Wil je buddy worden en mensen helpen om weer grip te krijgen op hun financiën? Meld je dan nu aan!

Gelukkig is er een mooie groei in het aantal deelnemers dat de app gebruikt. Toch blijft fiKks zich ontwikkelen om een nóg groter podium te creëren, zodat deelnemers fiKks nog beter weten te vinden. Heb jij een goed idee om daarbij te helpen? Neem dan contact op!

Meer Initiatieven