Ervaren hoe het werkt!

Maandag 20 mrt, 2017
JINC investeert in het talent van morgen

Wie is begonnen?

Daniël Roos is directeur van JINC dat in 2003 door hem werd opgericht: “Veel jongeren verlaten school vroegtijdig en hebben geen idee wat er allemaal te koop is op de arbeidsmarkt. Vaak komen ze uit wijken met hoge werkloosheidscijfers waar het opleidingsniveau lag ligt. Wij laten ze op jonge leeftijd al proeven aan verschillende beroepen: de beste manier om ze te helpen bij het maken van een keuze is om ze zelf te laten ervaren hoe het is.”

Wat is het?

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin íeder kind kansen krijgt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 45.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien – in de regio’s Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht. JINC werkt samen met het onderwijs en ruim 350 partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en professionele expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug. De kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden deelnemende werknemers een inspirerende ervaring.

Wat heeft NL2025 betekend?

Veel aanjagers van NL2025 willen JINC graag helpen. Eén van de mooiste voorbeelden is dat de aanjagers die zelf elke dag bedrijven leiden voor een dag hun plek hebben afgestaan aan de leiders van de toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen hebben 200 kinderen ervaren hoe het is om de baas te zijn, zoals Tim en Rebeka, leerlingen uit groep 8, die voor een dag het stokje overnamen van Hans de Jong, CEO Philips Benelux en aanjager van NL2025. Zij deden een waardevol contact op voor het leven en hebben mogen ervaren van binnenuit hoe een bedrijf werkt: een ‘super bliksemstage’ waarmee de aanjagers van NL2025 laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

Hoe kunnen we dit laten groeien?

Om de ambitie van JINC waar te kunnen maken, zijn zij altijd op zoek naar bedrijven die een structurele samenwerking aan willen gaan.

Meer Nieuws