Zevende editie van Young Impact Day knalt uit AFAS Live

Woensdag 7 jun, 2023
Meer dan 5000 jongeren kwamen op juni bij elkaar voor de zevende editie van Young Impact Day. Allemaal hadden ze een ticket verdiend voor het event omdat zij zich hebben ingezet voor een ander. Pay it forward!

Met optredens en speeches – van onder andere Maan en Raven van Dorst – en vele maatschappelijke acties knalde ook deze editie van Young Impact Day weer uit AFAS Live. Zo sliep een groep jongeren vannacht voor de deur van AFAS Live om aandacht te vragen voor daklozen en werd de TikTok-challenge #WomanLifeFreedom massaal gedanst.

Eindshow
Om alle jongeren te bedanken voor de impact die zij maken, werd er in de grote zaal van AFAS Live een spectaculaire eindshow georganiseerd. De show – die ook ondersteund werd door gebarentolken – was gevuld met optredens en speeches van Maan, Claude, Raven van Dorst en meer jonge talenten. Ook waren er inspirerende verhalen van jonge impactmakers te horen en werd gezamenlijk met de hele zaal impact gemaakt. De TikTok-challenge #WomanLifeFreedom werd gedanst uit solidariteit met de vijf Iraanse meiden die onlangs vanwege vanwege deze dans werden gearresteerd. Maar ook werden duizend handtekeningen gezet tegen het Willow-oliewinningsproject in Alaska. De presentatie was in handen van Defano Holwijn en Marije Zuurveld.

Impactstraat
Alle jongeren die het afgelopen jaar met Young Impact in actie kwamen, voornamelijk via middelbare- en mbo-scholen, ontvingen een gratis ticket voor het evenement in AFAS Live. Zij hebben bijvoorbeeld een spelletjesdag georganiseerd voor kinderen in een AZC of kunst gemaakt over mentale gezondheid. Bij aankomst liepen alle jongeren eerst door een ‘impactstraat’ waar onder andere mobiele telefoons gerecycled werden ten gunste van WWF Nederland en ‘speeddates’ met eenzame ouderen plaatsvonden.

Mooie cijfers
De show vormde het sluitstuk van een mooi Young Impact-jaar met indrukwekkende cijfers:

- 150.000 jongeren in actie
- 3192 MDT-jongeren
- 12.000 jongeren in actie tegen prestatiedruk
- 104 kratten ingezameld voor Voedselbank
- 16 grote containers afval opgeruimd
- 30 bingospellen met ouderen gespeeld
- 265 regenboogzebrapad gekrijt
- 420 schilderijen gemaakt voor mentale gezondheid
- 204.500 impactmomenten vandaag (!) gemaakt
- 14.000 jongeren in actie op een Young Impact Take Over
- 2522 kaartjes voor eenzame ouderen geschreven

Impact door het hele land
Samen met Young Impact geloven wij dat iedere jongere diens talent kan inzetten om daarmee een positieve impact te creëren. Young Impact reist al zeven jaar door het land om jongeren in actie te laten komen voor maatschappelijke thema’s. De organisatie organiseert lesprogramma’s voor scholen en organisaties, evenementen en campagnes om jongeren te activeren om impact te maken. De meest recente campagne over prestatiedruk, #GoedGenoeg, kreeg onlangs nog veel aandacht in de media. Young Impact is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd (MDT).

Foto: Ben Houdijk

Meer Nieuws