ResearchED 2023 is doorslaand succes

Woensdag 22 mrt, 2023
Al jaren is researchED een begrip voor steeds meer leraren en schoolleiders die op een evidence-informed manier hun onderwijs willen versterken en verbeteren. Op 10 en 11 maart verzorgde researchED Nederland een tweedaags evenement dat grote belangstelling trok.

Nieuw dit jaar was het pre-event op 10 maart, georganiseerd met medewerking van het Ministerie van OCW, de PO-raad, de VO-raad, AVS, de Inspectie van het Onderwijs en NL2025. Dit pre-event was gericht op de schil om de school en de klas heen, om zo ook ambtenaren, beleidsmakers, bestuurders, toezichthouders en directie/management in het onderwijs en andere sectoren meer te betrekken bij de mogelijkheden en onmogelijkheden van evidence-informed onderwijs.

Een inhoudelijk sterk programma met experts uit binnen- en buitenland droeg daaraan bij. Met inspirerende key notes van Becky Francis (Education Endowment Foundation), Tom Bennett (oprichter researchED), David Didau (docent en auteur 'Making kids cleverer') en Paul Kirschner (emeritus hoogleraar Onderwijspsychologie). Ook aan het woord kwamen minister Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs, hoogleraar Inge de Wolf, voorzitter van de VO-Raad Henk Hagoort, voorzitter van de AVS Karin Straus en diverse schoolleiders en leerkrachten.

De dag erna waren collega-leraren, schoolleiders, onderzoekers en andere onderwijsprofessionals welkom om hun bevindingen, praktijkervaringen en onderzoeksinzichten te delen. Het werd een doorslaand succes met maar liefst 900 deelnemers, die meededen aan in totaal 98 sessies en luisterden naar bijna 150 sprekers.

ResearchED is een beweging uit het Verenigd Koninkrijk die inmiddels ook al enkele jaren actief is in Nederland. Het richt zich op evidence-informed leren met als doel om de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten.

Meer Nieuws