Startschot voor de 10.000 Uur Challenge

Vrijdag 20 jan, 2023
Op 11 januari is de 10.000 Uur Challenge van de Inter Company Association (ICA) en NL2025 van start gegaan. De challenge wil de maatschappelijke inzet van (jonge) professionals opschalen naar maar liefst 10.000 uren. Dat past helemaal in het doel van NL2025 om mooie Nederlandse initiatieven verder te laten groeien.

Michelle Yang (voorzitter ICA en young professional bij VodafoneZiggo) en Nina Peters (NL2025-aanjager, oud-collega van het NL2025-projectbureau en voorzitter Young APG) leggen uit hoe zij de challenge gaan aanpakken. “Het viel ons op dat young professionals zich graag willen inzetten om maatschappelijke impact te maken, maar dat zij het vaak uitdagend vinden hoe dat concreet te doen”, aldus Michelle. “En toch hebben veel werknemers de mogelijkheid om twee dagen per jaar te besteden aan maatschappelijke inzet.”

Uit metingen van NLvoorelkaar blijkt dat slechts 10% van deze maatschappelijke uren daadwerkelijk worden ingezet. “Daar ligt een enorme potentie om iets goeds te doen voor de maatschappij”, zegt Nina. “Met young boards van 50 bedrijven in ons ICA-netwerk hebben we een groot bereik en zien we de kans om dit als young professionals aan te jagen. Daarom zijn we de 10.000 Uur Challenge gestart. We starten de challenge met young professionals, maar uiteraard zijn alle werknemers van harte welkom om aan de challenge mee te doen.”

Tijdens de kick-off werden de young professionals meegenomen in het wat, hoe en waarom van de challenge. ICA heeft diverse samenwerkingsverbanden met andere initiatieven opgezet, zoals het trainertraject van Young Impact, Buurtbuik, Plant a Friend, Big Brothers Big Sisters en Voorleesexpress. Young Impact en Plant a Friend lichtten tijdens de start vol enthousiasme hun initiatieven en de hulpvragen toe.

Onderdeel van de kick-off was een feestelijke onthulling van het platform voor de challenge, gemaakt door NLvoorelkaar. Op dit platform kunnen de professionals zich aanmelden. Professionals kunnen zich inzetten voor de initiatieven waarmee ICA samenwerkt, maar het platform biedt ook vele andere mogelijkheden tot maatschappelijke inzet. Daarnaast gaat ICA dagen voor maatschappelijke inzet organiseren, zodat veel (young) professionals tegelijk op één dag maatschappelijk kunnen bijdragen.

Wil jij de 10.000 Uur Challenge helpen? Of kan de 10.000 Uur Challenge jouw initiatief helpen? Neem dan contact op met NL2025. Wordt vervolgd!

Meer Nieuws