nlgroeit inspireert in Utrecht

Dinsdag 20 sep, 2022
Meteen na de zomer is nlgroeit in Utrecht aan het werk gegaan met een inspirerend groei-evenement in Dotslash, dé hotspot van de Domstad. De aanmeldingen stroomden binnen voor het event met topsprekers Jacques van den Broek, Wendy van Ierschot en Michelle Driessen.

Jacques van den Broek (voorzitter van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en voormalig CEO Randstad Groep) vertelde in een interview meeslepend over zijn groeiverhaal en de lessen die elke ondernemer daaruit kan trekken.

Wendy van Ierschot (VIE People) nam de ondernemers vervolgens mee door de groeifasen van een leider, die gelijk lopen aan de groeifasen van het bedrijf. Hoe blijft een leider daarin inspirerend om op de arbeidsmarkt A-spelers te vinden en te binden? De leider fungeert immers als een magneet voor die A-spelers. Maar hoe laat je die magneetwerking zijn werk doen?

Michelle Driessen (Deloitte) gaf vervolgens tips en tricks om de achterdeur dicht te houden. Want talent vinden is één, talenten boeien en behouden is zeker nu een nog grotere uitdaging. Medewerkers verwachten immers meer, zoeken zingeving en vertrekken, want de banen liggen voor het oprapen.

Tijdens de peer-to-peer-sessies gingen de ondernemers om tafel met andere groeiondernemers. Daarbij werden ze ingedeeld op omvang en fase van de onderneming, waarbij zo veel mogelijk ondernemers uit verschillende branches aan één tafel werden ingedeeld. Zo konden zij openlijk over hun uitdagingen praten.

Het event was helemaal gericht op de ontwikkeling van groeiskills bij ondernemers, om daarmee de innovatiekracht in Utrecht te versterken. Zo kunnen groeiondernemers hun ambities sneller realiseren, mede dankzij inspirerende bijeenkomsten als deze, waarbij gelijkgestemden ervaringen met elkaar delen, kunnen klankborden en netwerken.

Meer Nieuws