Utrechtse online-impactsessie op 29 juni

Donderdag 17 jun, 2021
De lockdownmaatregelen verdwijnen in rap tempo, dus de Utrechtse impactsessie van 29 juni (van 17.00 uur tot 18.00 uur) is hopelijk voorlopig de laatste sessie die we online houden.

Ook in deze sessie komen er weer mooie initiatieven aan bod die jullie expertise, denkkracht en netwerk goed kunnen gebruiken. Daarnaast horen we van een van de initiatieven van de vorige keer wat er uiteindelijk met onze hulp is gebeurd. Ook dat is goed om te weten!

Pitch 1: Leren voor de Toekomst
De stichting Leren voor de Toekomst al jaren actief om met persoonlijke huiswerkbegeleiding tegen een lage vergoeding onderwijs voor iedereen toegankelijk te maken. Deze zomer houden ze zomerscholen, in samenwerking met de gemeente en vanuit Stadsnetwerk Gelijke Kansen. Dat wordt hét zomerprogramma van Utrecht. Voor deze zomerscholen kunnen ze nog alle hulp gebruiken. Darine el Houfi licht dat in deze pitch toe.

Pitch 2: Kikid
Mark Miedema van Kikid zoekt scholen en bedrijven die in Utrecht met Kikid willen samenwerken. Met behulp van educatieve theatervoorstellingen, trainingen en digitale lesmaterialen gaan de jongerenexperts van Kikid (die zelf ook nog jong zijn, van 18 tot 24 jaar) in gesprek met leerlingen over thema’s waarmee ze tijdens hun opgroeien te maken krijgen. Denk aan relaties en seksualiteit, social media en (cyber)pesten, geld en schulden, alcohol, zelfbeeld en groepsdruk. Kikid maakt hen bewust van de keuzes die ze kunnen maken en de invloed die ze daarmee zelf hebben op hun geluk en succes.

Pitch 3: Young Ambition
Young Ambition is een sociale organisatie die jongeren, veelal in kwetsbare posities, helpt bij studie- en beroepsoriëntatie. Doordat jongeren zo meer regie en eigenaarschap kunnen pakken in hun (school)loopbaan en toekomstperspectief, kunnen ze beter hun plek in de maatschappij vinden. Samenwerking met bedrijven is cruciaal voor het succes. Hiervoor is een scherpe propositie essentieel. Maike Pheifer en Linda Harn zullen hun hulpvraag toelichten.

Meer Nieuws