Doe mee met het leerKRACHT-mentoring-project!

Donderdag 26 aug, 2021
Succesvolle bedrijven weten inmiddels heel goed wat continu verbeteren is. Via methodes als Lean, Agile/Scrum en TPM worden ze elke dag in kleine stapjes beter. Maar hebben onze scholen ook zo’n verbetercultuur? Om die cultuur tot stand te brengen, heeft Stichting leerKRACHT met steun van onder meer NL2025 een mentoring-project in het leven geroepen.

Met dit mentoring-project, dat loopt van oktober 2021 tot maart 2022, worden schoolleiders gekoppeld aan mentoren uit het bedrijfsleven: managers en teamleiders met ruime ervaring in leidinggeven en continu verbeteren. In drie sessies leren zij schoolleiders hoe die via stand-ups en bordsessies met het lerarenteam een structurele verbetercultuur kunnen realiseren.

Stichting leerKRACHT gelooft namelijk dat beter onderwijs begint bij de beste leraren, ondersteund door sterke schoolleiders. Een verbetercultuur kan leraren helpen om het beste uit zichzelf te halen. En dat is nodig, want Nederland is een middenmoter geworden als we kijken naar de kwaliteit van het onderwijs in Europese landen. 25% van de 15-jarigen is inmiddels functioneel analfabeet. Daarnaast is de kansenongelijkheid in het onderwijs de laatste jaren sterk toegenomen. De coronacrisis heeft deze negatieve tendens alleen maar versterkt.

Het mentoring-project wil deze ontwikkeling keren. Beschik jij in jouw organisatie over enthousiaste managers en teamleiders met kennis van continu verbeteren? Met één werkdag van hun tijd kunnen zij elk een school met honderden kinderen verder helpen. De nieuwe stijl van leidinggeven en de dagelijkse verbeteringen die daarvan het gevolg zijn, vormen de basis voor de totale verbeteraanpak van Stichting leerKRACHT, die nu al op zo’n 1000 scholen een succes is.

Hoe kun je helpen?
1. Meld je (en jouw collega's) aan als mentor op de website van Stichting leerKRACHT. Voor vragen kun je mailen met info@stichting-leerkracht.nl of bellen met 085-401 57 94.
2. Heb je interesse? Doe dan mee aan de online-impactsessie van NL2025 op 16 september van 12.00 tot 12.45 uur. Aanmelden kan via deze link.
3. Deel deze pagina in jouw organisatie en netwerk met mensen van wie jij weet of denkt dat zij ook willen helpen.

Stichting leerKRACHT, een goededoelenstichting die is opgericht in 2012, helpt continu scholen een verbetercultuur te creëren. Acht jaar na haar start werken al 1000 scholen met de leerKRACHT-aanpak. Onderzoek van de Universiteit Utrecht laat zien: scholen die met leerKRACHT werken, creëren binnen één jaar een lerende cultuur op school. Daarbij maakt de leerKRACHT-aanpak gebruik van stand-up-meetings voor lerarenteams ('bordsessies'), gezamenlijk lesontwerp en onderlinge lesbezoeken door leraren en de stem van de leerling om hun input en feedback te krijgen.

Meer Nieuws