‘Gouden Groeier’ bij jaarevent nlgroeit voor Takeaway.com

Dinsdag 10 apr, 2018
Koningin Máxima reikt prijs voor snelst groeiende onderneming uit

Foto: ©ANP / Robin Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft Takeaway.com onderscheiden als ‘Gouden Groeier 2018’ tijdens het jaarevent van nlgroeit op woensdag 28 maart in de voormalige suikerfabriek Sugar City in Halfweg. De koningin overhandigde de prijs voor het snelst groeiende bedrijf aan oprichter en directeur Jitse Groen, in het bijzijn van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer.

Takeaway.com, opgericht in 1999 en actief in de maaltijdbezorging, staat bovenaan de lijst van 250 best groeiende Nederlandse bedrijven die op woensdag 28 maart werd gepresenteerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en nlgroeit. Gezamenlijk hebben de 250 bedrijven uit deze lijst in de periode van eind 2014 tot en met eind 2017 meer dan 32.000 banen gecreëerd – de Top 10 zorgde alleen al voor 17.446 banen.

Koningin Máxima was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Dit comité is ingesteld door de minister van Economische Zaken en zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf te versterken.

nlgroeit – een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel, Nlevator en NL2025 – is een platform dat ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een gezonde dosis ambitie ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities. Het is een netwerk van ondernemers, mentoren, coaches en opleiders dat groeibedrijven en ondernemers inspireert om de volgende groeistap te maken: al meer dan 400 groeiondernemers zijn via nlgroeit gekoppeld aan een mentor.

Meer info: website nlgroeit

Meer Nieuws