‘Bredanaar helpt Bredanaar’ van start gegaan

Vrijdag 16 jun, 2017
Een persoonlijke manier van goeddoen

Op de foto: Muka Cariza en haar kinderen Kobe, Nala en Marlie. Foto: Edwin Wiekens/Pix4Profs - Bron: BN De Stem

Naar het voorbeeld van het initiatief ‘Amsterdammer helpt Amsterdammer’, bedacht door Alexander Ribbink en Simon Neefjes, heeft dagblad BN De Stem in Breda een start gemaakt met de rubriek ‘Bredanaar helpt Bredanaar’. Hierin staat de vraag om hulp van een stadsgenoot centraal.

Hoe fijn is het om bijvoorbeeld hulp vlakbij te weten als je echt geen geld hebt voor de reparatie van de laptop van je middelbare scholier? Hoe mooi is het dat jouw gift mensen uit je eigen stad blij maakt? Bij de zorgvuldige selectie van hulpvragen wordt BN De Stem ondersteund door betrokken mensen van het Bredase internetplatform Steungezin.nl.

De eerste wens is van de 37-jarige Muka Cariza uit Breda die druk bezig is zich een weg uit de bijstand te banen. Daarbij heeft ze een grote wens voor haar kinderen: een gasfornuis. Lees hier meer.

Wat heeft NL2025 betekend?

Binnen de doelstelling van vitale samenleving zet NL2025 zich in om ervoor te zorgen dat er geen mensen buiten boord vallen. Dit initiatief helpt mensen die minder te besteden hebben aan een meevaller. Ze worden op een hele praktische wijze snel geholpen met een zeer nuttig cadeau en krijgen door deze onverwachte aandacht vaak ook weer wat meer vertrouwen in de medemens en de samenleving. Het draagt bij aan het begrip voor elkaar en zorgt voor een meer verbonden samenleving. Het past helemaal bij het ‘pay-it-forward’-principe van NL2025; Ik help jou en jij helpt op jouw beurt weer een ander.

Dit zouden we natuurlijk ook graag in andere steden zien gebeuren en we willen hier graag bij helpen. De hele werkwijze van Amsterdammer Helpt Amsterdammer kan worden gekopieerd, evenals de website. Naast deze geweldige start in Breda zouden we dit heel graag op meer plekken en met meer lokale kranten willen opzetten. We zoeken dus mensen die zich willen inzetten om dit initiatief ook in andere plaatsen tot een succes te maken.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Alexander Ribbink of Simon Neefjes, of ga naar deze webpagina.

Meer Nieuws