NL Vitaal

Vanuit NL2025 willen de samenleving nog vitaler maken. Overgewicht en obesitas vormen een grote bedreiging voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in Nederland. Beide kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel de psychosociale als de lichamelijke gezondheid. Hoe kunnen we er dan toch samen voor zorgen dat alle kinderen in Nederland aan boord blijven??

Om hier een impactvolle en duurzame verandering in te realiseren heeft NL2025 met o.a. het Ministerie van VWS, Jongeren Op Gezond Gewicht en NOC NSF de handen ineen geslagen: samen organiseerden we de conferentie NL Vitaal, die plaatsvond in Amersfoort op zaterdag 11 februari 2017.

Tijdens deze dag stond gezamenlijk werken aan een gezonde leefomgeving voor alle kinderen centraal. Wethouders van alle gemeenten in Nederland en mensen vanuit NL2025 kwamen bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan om nieuwe verbindingen te leggen, bestaande verbindingen te versterken en succesvolle initiatieven verder op te schalen. Deze dag was nadrukkelijk de start van een werkprogramma met verschillende regionale bijeenkomsten.

Veel aanjagers van NL2025, zoals bijvoorbeeld Dick Boer, Carole Thate, Feike Sijbesma, Johan Wakkie, Colette Cloosterman waren aanwezig om deze dag tot een succes te maken. Ook minister Schippers en staatssecretaris van Rijn van het Ministerie van VWS waren deze dag aanwezig.

Meer Initiatieven