NL Vitaal

Vanuit NL2025 willen de samenleving nog vitaler maken. Overgewicht en obesitas vormen een grote bedreiging voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen in Nederland. Beide kunnen ernstige gevolgen hebben voor zowel de psychosociale als de lichamelijke gezondheid. Hoe kunnen we er dan toch samen voor zorgen dat alle kinderen in Nederland aan boord blijven??

Om hier een impactvolle en duurzame verandering in te realiseren heeft NL2025 met o.a. het Ministerie van VWS, Jongeren Op Gezond Gewicht en NOC NSF de handen ineen geslagen. Samen organiseren we de conferentie; NL Vitaal op zaterdag 11 februari.

Tijdens deze dag staat dan ook gezamenlijk werken aan een gezonde leefomgeving voor alle kinderen centraal. Dat doen we door met wethouders van alle gemeenten in Nederland en mensen vanuit NL2025 bij elkaar te komen om met elkaar in gesprek te gaan. Zo kunnen we nieuwe verbindingen leggen, bestaande verbindingen versterken en succesvolle initiatieven verder opschalen. Deze dag is nadrukkelijk de start van een werkprogramma met verschillende regionale bijeenkomsten.

Veel aanjagers van NL2025, zoals bijvoorbeeld Dick Boer, Carole Thate, Feike Sijbesma, Johan Wakkie, Colette Cloosterman zijn dan ook aanwezig om deze dag mede tot een succes te maken. Ook minister Schippers en staatssecretaris van Rijn van het Ministerie van VWS zullen deze dag aanwezig zijn.

Ben jij een wethouder en wil je ook graag je bijdrage leveren? Dan kun je je hier aanmelden: www.nlvitaal.nl

Meer Initiatieven